Forum Szukasz pomocy? Znajdziesz ją tutaj! Strona Główna Szukasz pomocy? Znajdziesz ją tutaj!
Jeśli masz jakieś pytanie. Wejdź i zadaj. Nie krępuj się.

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kompletowanie wyprawki
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Szukasz pomocy? Znajdziesz ją tutaj! Strona Główna -> Pogaduchy- Między nami kobietkami
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dzoanna
Pomoc zaawansowana
Pomoc zaawansowana

PostWysłany: Sro Maj 08, 2019 14:19    Temat postu: Kompletowanie wyprawki Odpowiedz z cytatem

Wyprawka dla niemowlaka jest niesamowicie ważna dla mnie. Jestem w ciąży, niedługo będę się szykować do pójścia do szpitala i nie wiem, co mam kupić, żeby niczego nie zabrakło w takiej wyprawce dla niemowlaka. To moje pierwsze dziecko, więc totalnie nie wiem co powinno się w wyprawce dla niemowlaka znaleźć. Podpowiedzcie. Bo chyba to ja nawet połowy rzeczy nie mam co powinnam już była kupić. Może jest jakaś lista ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sro Maj 08, 2019 14:19    Temat postu:

Powrót do góry
ailis
Starsza gwiazda
Starsza gwiazda

PostWysłany: Sro Maj 15, 2019 08:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podstawą każdej wyprawki są ubranka. Powinny być one wykonane z naturalnych materiałów, które pozwolą skórze dziecka oddychać i nie będą jej podrażniać. Odpowiednim rozmiarem dla noworodka będzie 56 lub 62. Warto zwrócić uwagę na wykończenie wykończenie ubranek – czy nic nie będzie dziecka uwierało przy szyi, w pachwinach albo czy ściągacze w pasie lub rękawach są bezuciskowe.prócz ubranek w każdej wyprawce powinny znaleźć się akcesoria niemowlęce.
Powrót do góry
jani
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Maj 20, 2019 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szykując wyprawkę najlepiej, by nie pogubić się w tym wszystkim, to zrobić sobie listę i podzielić się nią z mężem. I tak Ty zajmujesz się kupowaniem ubranek, kosmetyków a mąż w tym czasie szuka łóżeczka, wózka , przewijaka. Oczywiście trzeba zwrócić uwagę na rodzaj tkaniny z jakiej jest wykonana dana część garderoby dla maluszka. U mnie sprawdziło się również zlikwidowanie metek, gdyż nic go nie gryzło ani nie drapało niepotrzebnie. Pamiętajmy jednak by ubranka były w miarę wygodne i nie krępowały ruchów maleństwa. A kocyk do leżenia był delikatny w dotyku
Powrót do góry
Kiruna
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Maj 22, 2019 19:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najgorsza w tym momencie jest panika. Wiem to, bo też to przeżyłam. Jednak dobrze Ci radzę, abyś się wyciszyła i na spokojnie wszystko zaplanowała. Ja na wariata zaczęłam robić zakupy dla dziecka, gdy byłam w ciąży i w końcu się pogubiłam, co mam, a czego nie mam. Przeczytaj sobie wartościowe wskazówki na blogu tej strony https://mojemalenstwo.com.pl/ , a później skompletuj wyprawkę w sklepie, który jest w innej zakładce Smile To naprawdę jest proste, tylko nie można się poddać złym emocjom.
Powrót do góry
werman
Pomoc zaawansowana
Pomoc zaawansowana

PostWysłany: Czw Maj 23, 2019 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spokojnie, na początku powinnaś skupić się na ubrankach, nosidełku i łóżeczku, a całą resztę możesz nawet kupić po porodzie.
Powrót do góry
karolmis12
Pomoc zaawansowana
Pomoc zaawansowana

PostWysłany: Wto Cze 25, 2019 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli potrzebujesz pomocy to ja mogę polecić Ci stronę https://plodnosc.pl/kalendarz-ciazy/3-tydzien korzystałam z niej jak byłam w ciąży. Bardzo przydatni poradnik. Znalazłam tam też listę która pomogłam mi się spakować do szpitala. Zajrzyjcie koniecznie.
Powrót do góry
marionetka
Pomoc zaawansowana
Pomoc zaawansowana

PostWysłany: Pią Lis 01, 2019 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no materac jeszcze powinnac kupic przed porodem Smile zobacz sobie ten model https://materacyk.pl/produkt/materac-lateksowy-antyalergic-covers-model-ml1/ ma rekomendacje centrum zdrowia matki i dziecka, jeszcze dodatkowo mega fajne sa te sciagane pokrowce, bo latwiej utrzymac w czystosci materac. No i co jeszcze? przede wszystkim wplyw na zdrowie. hipoalergiczny, a jeszcze wspiera naturalna postawe kregoslupa dzieki czemu wplywaja na zdrowy sen dzieciakow Smile
Powrót do góry
Efvier21

PostWysłany: Pią Lis 08, 2019 13:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja większość kupiłam po porodzie.
_
Ad Invest
Powrót do góry
naigella

PostWysłany: Sro Lis 13, 2019 13:40    Temat postu: ubranka Odpowiedz z cytatem

Pamiętam jak ja kompletowałam wyprawkę kilka lat temu. Nie było takiego wyboru ubranek jak teraz. Na pewno jak będę w kolejnej ciąży to skuszę się na ofertę sklepu: https://www.kasiaubranka.pl/ . Dlaczego? Bo to polski producent, ubranka w 100% z bawełny, posiadające certyfikaty. I przede wszystkim mają piękne bodziaki Body EasyOn, które dzięki specjalnym napom łatwo założyć.
Powrót do góry
Lluend55

PostWysłany: Czw Lis 14, 2019 23:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie się już zaczęło.
-
kradzież pieniędzy z konta
Powrót do góry
Maryy
Pierwsza pomoc
Pierwsza pomoc

PostWysłany: Czw Sty 30, 2020 10:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przy kompletowaniu wyprawki niewątpliwie warto sięgnąć po body dla niemowląt . Sama szukałam tego typu ubranek dość długo w sieci, ale na szczęście udało mi się natrafić na ofertę Robik Radom. Znajdziemy tam polskie produkty najwyższej jakości, które cechuje naprawdę fajna stylistyka, a także wysoka jakośćSmile.
Powrót do góry
Milosz5
Pomoc zaawansowana
Pomoc zaawansowana

PostWysłany: Nie Lut 09, 2020 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takie rzeczy zawsze warto robić z głową. Jeśli nie macie co do czegoś pewności, to po prostu dowiedzcie się na dany temat więcej. Dobrym przykładem mogą być tutaj chociażby opinie o mleku nan ha 1. Warto zwrócić na to uwagę, by nie podać dziecku czegoś, czego nie powinno dostać.
Powrót do góry
mczay
Pomoc zaawansowana
Pomoc zaawansowana

PostWysłany: Czw Lip 30, 2020 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja myślę że dla dziecka do wyprawki takie jak tutaj https://babydesigngroup.pl/skladane-krzeselka-do-karmienia-ze-stolikiem krzesełka do karmienia ze stolikiem też powinny być wybrane. Bo jednak na pewno się przyda, to praktyczny dodatek dla każdego malucha. A tam mają na nie dobrą ofertę.
Powrót do góry
Reklama
Ważna osoba
Ważna osoba

PostWysłany: Czw Mar 04, 2021 08:58    Temat postu: Zarabiaj Online Odpowiedz z cytatem

Zobacz też :

Liczby Fibonacciego na rynku FOREX, czyli Harmonic Trading bez tajemnic
Powrót do góry
sonia3
Starsza gwiazda
Starsza gwiazda

PostWysłany: Wto Sie 03, 2021 02:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na Tulisie.pl znajdziecie wszystko, co jest niezbędne dla dziecka, można skompletować całą wyprawkę od pieluch, po nosidełka, chusty, poduszki do karmienia itp.
Na stronie jest dostępna marka smoczków dla dzieci BIBS, bardzo dobre mają produkty, cenione na rynku przez rodziców. Z Zakupów 1% idzie na potrzebujących.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Sie 03, 2021 02:18    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Szukasz pomocy? Znajdziesz ją tutaj! Strona Główna -> Pogaduchy- Między nami kobietkami Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4
Skocz do: