Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MonikaRab
|
Wysłany: Sro Kwi 03, 2019 15:02 Temat postu: Uzależnienie w młodym wieku |
|
|
Witajcie, piszę w imieniu swojej przyjaciółki. Jesteśmy nastolatkami, a B. zaczęła coraz częściej sięgać po używki. Próbowałam z nią rozmawiać, sugerowałam inne rozwiązanie, ale twierdzi, że sama sobie nie poradzi.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie dobry psychoterapeuta kraków. Pytanie jakie psychoterapeuta kraków jest godny polecenia? Uważam, że psychoterapia uzależnień kraków jej pomoże. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Kwi 03, 2019 15:02 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wika22 Pomoc zaawansowana

|
Wysłany: Czw Kwi 04, 2019 23:13 Temat postu: |
|
|
Używki czyli co? Ja zaczęłam palić papierosy dość wcześnie, później alkohol z umiarem. I nigdy nic innego. Jaki Twoja koleżanka ma problem? Jeśli gorszy niż w/w jak najszybciej powinna zasięgnąć konsultacji u specjalisty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szyszka89 Nowy

|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2019 11:26 Temat postu: |
|
|
Jeśli widzisz że ma problem, to spróbuj ją przekonać do tego,żeby skorzystała z pomocy specjalisty póki nie jest za późno. _________________ malesmyki.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga97
|
Wysłany: Sro Kwi 10, 2019 00:50 Temat postu: |
|
|
Jeśli sama się nie zdecyduje na szukanie pomocy, to niestety nic nie zdziałasz. Tak to wygląda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sera33
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2019 15:51 Temat postu: |
|
|
Polecam swojego sprawdzonego psychoterapeuci kraków. Bez niego sama skazana tylko na siebie nie byłabym w stanie sobie pomóc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franko Ona\ On Ci pomoże

|
Wysłany: Wto Lis 05, 2019 09:28 Temat postu: |
|
|
Niestety coraz większa rzesza ludzi młodych sięga po jakieś używki, sądząc że skoro są tak łatwo dostępne to i legalne. Nic bardziej mylnego. Ale już tak jest iż młodzież nie liczy się z konsekwencjami brania danej używki tylko liczy się dobra zabawa. Jeśli chcesz pomóc koleżance to namów ją do zgłoszenia się do ośrodka terapii uzależnień bo sama sobie z tym nie poradzi i nie skończy z tym. Podobno bardzo dobre warunki i pomoc otrzymasz w Ośrodku Wiosenna. Pojedź tam z nią i pokaż że będziesz ją wspierać. To bardzo ważne |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lluend54
|
|
Powrót do góry |
|
 |
natyl
|
Wysłany: Sob Lis 16, 2019 11:09 Temat postu: |
|
|
no faktycznie, to nie lada problem takie uzależnienie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Galia
|
Wysłany: Nie Lis 17, 2019 15:13 Temat postu: |
|
|
No niestety, narkotyki spowszedniały strasznie, teraz łatwiej je dostać niż kiedykolwiek wcześniej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ly3nd55
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Huberto
|
Wysłany: Wto Lis 19, 2019 21:43 Temat postu: |
|
|
To straszna sprawa, postaraj się jakoś wpłynąć na tę osobę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zosia90 Pomoc zaawansowana

|
Wysłany: Wto Lut 11, 2020 10:02 Temat postu: |
|
|
Uzależnienie w młodym wieku jest bardzo trudne, ponieważ łatwo można przywiązać się do tego czynnika uzależniającego i bardzo ciężko będzie go zrzucić, ponieważ w młodym wieku człowiek ma całkiem inną psychikę. Pomoc w wyjściu z uzależnienia powinno zacząć się od wizyty u psychologa. Klinika https://psychomedic.pl/psycholog-dzieciecy-i-mlodziezy-warszawa/ moim zdaniem, ma najlepszą ofertę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maryy Pierwsza pomoc

|
Wysłany: Sob Lut 29, 2020 20:02 Temat postu: |
|
|
Niestety brutalna prawda jest taka, że coraz więcej osób pada ofiarami nałogów. Tyle dobrze, że na mapie naszego kraju są takie miejsca jak ośrodek leczenia uzależnień warszawa , gdzie można liczyć na pomoc przez 7 dni tygodniu. Poza tym tutaj nie musimy obawiać się o najwyższą dyskrecję, ani też wysoki standard ośrodka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izu93
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2020 21:17 Temat postu: |
|
|
No warto jej pomóc, ale jeśli nie będzie sama chciała, to nic z tego |
|
Powrót do góry |
|
 |
dejza Ważna osoba

|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2020 17:30 Temat postu: |
|
|
Ja też mam kilka uzależnień między innymi papierosy to sobie w sklepie https://tytonpapierosowy.pl/ zamawiam po lepszych cenach niż w sklepie tytoń i jeżeli palicie papierosy to polecam zerknąć, ale oprócz tego też piję sporo kawy i podjadam przekąski. Wiem, że to niezdrowe, ale te nałogi są silniejsze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2020 17:30 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |