Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Stazella Pomoc zaawansowana
|
Wysłany: Wto Paź 08, 2019 10:57 Temat postu: |
|
|
Szkolenie na pewno przyda się każdej kobiecie. Ja bardzo dużo nauczyłam się z internetu, nie wszystko da się wywnioskować tylko ze zdjęć i własnego doświadczenia, szczególnie jeśli nie ma się odpowiedniej wiedzy. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Paź 08, 2019 10:57 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
latina Pomoc zaawansowana
|
Wysłany: Sro Paź 16, 2019 14:59 Temat postu: |
|
|
U mnie makijaż to podstawa. Codziennie od tego zaczynam. Co prawda nie maluję się jakoś mocno, ale tusz do rzęs i kredka jest na porządku dziennym. Czasami wprowadzam jakieś nowe kosmetyki, o których najczęściej dowiaduję się z jakichś poradników. Ostatnio na stronie http://sztukakosmetologii.pl czytałam kilka naprawdę ciekawych. |
|
Powrót do góry |
|
|
Margot Starsza gwiazda
|
Wysłany: Sro Lis 27, 2019 13:40 Temat postu: |
|
|
Sztuka makijażu to jedna z tych umiejętności, które rzeczywiście warto zdobyć na jakimś kursie.
Inna sprawa to dobre kosmetyki: https://online-perfumy.pl/115-makijaz-twarzy , w które warto zainwestować.
Te dwie rzeczy tworzą razem spójną całość i gwarantują, że każda kobieta jest w stanie podkreślić makijażem to, co w niej najpiękniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
|
Milosz5 Pomoc zaawansowana
|
Wysłany: Pią Lis 29, 2019 11:57 Temat postu: |
|
|
Grunt to podejść do tematu w sposób racjonalny. Pamiętajcie, że takie zabiegi mają wpływ na Wasz organizm, dlatego też zawsze warto wybierać tylko sprawdzone miejsca. W http://www.uroda-alice.pl/zabiegi/wypelniacze znajdziecie więcej informacji o nowoczesnych zabiegach, które mogą być dla Was dużym wsparciem. Sami się o tym przekonajcie. |
|
Powrót do góry |
|
|
cesarzowa Pierwsza pomoc
|
Wysłany: Pon Gru 02, 2019 12:13 Temat postu: |
|
|
Ja mam problemy z cerą tłustą i zastanawiam się ostatnio, jak najlepiej dobrać do niej kosmetyki, aby dobrze wyglądać i zarazem odpowiednio o nią zadbać. Jesteście w stanie mi coś doradzić w tym zakresie? Może któraś z Was także ma tłustą cerę i przy tym znacznie więcej doświadczeniu w trosce o nią niż ja? W takim wypadku bardzo chętnie bym usłyszała, jak pozostałe z Was radzą sobie w takim przypadku . Jedna znajoma poleciła mi na przykład taki podkład: https://www.ezebra.pl/pl/products/makijaz/twarz/podklady/revlon-colorstay-podklad-do-cery-tlustej-180-sand-biege-30ml-3821.html który ponoć świetnie nadaje się do tłustej cery. W sumie i tak dość często zamawiam sobie kosmetyki z drogerii eZebra, zatem następnym razem robiąc zakupy mogę go dodatkowo wrzucić do koszyka. Ale może znacie jeszcze jakieś podobne kosmetyki poza podkładem? Byłabym wielce wdzięczna za każdą poradę . |
|
Powrót do góry |
|
|
Nikosia Nowy
|
Wysłany: Pią Gru 06, 2019 17:48 Temat postu: |
|
|
Dobry podkład i tusz do rzęs to dla mnie podstawa makijażu. Od roku używam idealnego dla mojej cery fluidu - matującego fluidu Make-up Academie Matt Bielendy. Trzyma się na moejj skłonnej do przetłuszczania cerze cały dień, bez świecenia i nadmiaru sebum na twarzy. Ekstra |
|
Powrót do góry |
|
|
merix
|
Wysłany: Pią Lut 07, 2020 23:55 Temat postu: |
|
|
Każda kobieta (dzisiaj już chyba nie tylko) chce ładnie się prezentować, a jak łatwiej o taki zabieg jak nie wykonanie makijażu? _________________ makijaż okolicznościowy Poznań |
|
Powrót do góry |
|
|
zosia90 Pomoc zaawansowana
|
Wysłany: Sro Lut 26, 2020 23:20 Temat postu: |
|
|
Ja pamiętam mój ślub i to, jak mialam problem ze znalezieniem odpowiedniego makijażu i fryzury. Makijaż jakoś udało się załatwić, ale mialam niewiele czasu na ogarniecie fryzury a mam bardzo cienkie wlosy i niestety nie moglam sobie pozwolic na byle jaka fryzure. Zdecydowalam ostatecznie ze skontaktuje się z Moblie Salon https://www.mobilesalon.net/ bo oni zajmują się takimi usługami.
Ostatnio zmieniony przez zosia90 dnia Nie Mar 01, 2020 07:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
majkowska Pomoc zaawansowana
|
Wysłany: Czw Lut 27, 2020 22:23 Temat postu: |
|
|
U mnie zawsze obowiązkowy jest pełny makijaż, bez niego po prostu nie wychodzę z domu. Na szczęście już mam bardzo fajną piankę oczyszczającą z peelingiem enzymatycznym 2w1z serii power bees, który dodatkowo delikatnie złuszcza i usuwa martwe komórki naskórka. |
|
Powrót do góry |
|
|
tatis Starsza gwiazda
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2020 13:26 Temat postu: |
|
|
Ja z takich mniej oczywistych produktów zaczęłam używać mgiełki do utrwalania makijażu od Bielendy z serii make-up academie. Bardzo dobry produkt, który jest nieoceniony przy takim intensywnym trybie dnia jaki mam i czasami o 17-18 nadal mam makijaż jakbym dopiero co skończyła go robić |
|
Powrót do góry |
|
|
nuxa Pomoc zaawansowana
|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2020 16:24 Temat postu: |
|
|
a co sądzicie o makijażu permanentnym ? Dla mnie to przede wszystkim ogromna wygoda i oszczędnośc czasu gdybyście szukały dobrej i precyzyjnej linergistki z Warszawy to zdecydowanie polecam Dominike Kossakowską z salonu Jest Pięknie ( na ulicy Wilczej 32). Robiłam u niej brwi i usta a w przyszłości planuje jeszcze kreski na powiekach |
|
Powrót do góry |
|
|
kutuz
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2020 13:17 Temat postu: |
|
|
a czy ktoś z was korzysta z usług kosmetyczki? _________________ ortopeda poznań |
|
Powrót do góry |
|
|
malencja Pomoc zaawansowana
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2020 18:37 Temat postu: |
|
|
ja tam szkole się sama, oglądając filmiki na yt np no i wciąż szukam kosmetyków idealnych Metodą prób i błędów doszłam do tego, że jeśli chodzi o podkład to najlepiej sprawdza się u mnie ten face adapt z Christiana Laurenta https://www.rossmann.pl/Produkt/Podklady/Christian-Laurent-Face-Adapt-podklad-korygujacy-nr-03-30-ml,339824,8545. Ma działanie korygujące, wtapia się skórę i idealnie się do niej dopasowuje. Nie jest za cięzki, nie zapycha i nie tworzy efektu maski. Można go kupic w rossmanie za niecałe 20 zł |
|
Powrót do góry |
|
|
twojakosmetyczka Nowy
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2020 13:10 Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio mam bzika na punkcie produktów naturalnych.
kosmetyki naturalne ktoś z Was może też używa i ma swoje ulubione? |
|
Powrót do góry |
|
|
innadorin Pierwsza pomoc
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2020 08:40 Temat postu: |
|
|
nuxa napisał: | a co sądzicie o makijażu permanentnym ? Dla mnie to przede wszystkim ogromna wygoda i oszczędnośc czasu gdybyście szukały dobrej i precyzyjnej linergistki z Warszawy to zdecydowanie polecam Dominike Kossakowską z salonu Jest Pięknie ( na ulicy Wilczej 32). Robiłam u niej brwi i usta a w przyszłości planuje jeszcze kreski na powiekach |
jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem U Dominiki też byłam i jestem zachwycona moimi nowymi brwiami dokładnie przeprowadziła zabieg, potem korekte. Poinformowala o tym jak wyglada proces gojenia. pełna satysfakcja |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2020 08:40 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |