Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Bernia
Do³±czy³: 01 Cze 2021 Posty: 4
|
Wys³any: Wto Cze 01, 2021 09:16 Temat postu: |
|
|
Angielski jest najbardziej przydatny |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wys³any: Wto Cze 01, 2021 09:16 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kursantka
Do³±czy³: 02 Cze 2021 Posty: 7
|
Wys³any: Sro Cze 02, 2021 14:41 Temat postu: |
|
|
Uwa¿am, ¿e kompleksowe opanowanie umiejêtno¶ci pos³ugiwania siê angielskim zapewni tylko kurs w szkole jêzykowej. Ciekawe opcje w tej kwestii oferuje szko³a jêzykowa Skrivanek. Mo¿na uczêszczaæ na zajêcia stacjonarne albo online, indywidualnie b±d¼ w grupie. Na stronie szko³y s± te¿ przydatne darmowe materia³y pozwalaj±ce sobie od¶wie¿yæ angielski od podstaw – przystêpnie t³umacz± takie zagadnienia jak czas Present Simple, Past Simple, strona bierna itp. _________________ Present Simple angielski od podstaw |
|
Powrót do góry |
|
|
_GARTOLEWICZ_
Do³±czy³: 03 Cze 2021 Posty: 4
|
Wys³any: Czw Cze 03, 2021 10:59 Temat postu: |
|
|
Akurat ka¿dy z nas powinien potrafiæ dogadaæ siê po angielsku |
|
Powrót do góry |
|
|
Gonio
Do³±czy³: 03 Cze 2021 Posty: 4
|
Wys³any: Czw Cze 03, 2021 16:48 Temat postu: |
|
|
Ja siê uczê ca³e ¿ycie |
|
Powrót do góry |
|
|
VickiT Pomoc zaawansowana
Do³±czy³: 05 Mar 2019 Posty: 74
|
Wys³any: Sob Cze 12, 2021 10:40 Temat postu: |
|
|
Fajnie jak ju¿ w szkole u dziecka zadbaj± o wysoki poziom jêzyka angielskiego, w koñcu w obecnych czasach to jest chyba najwazniejszy przedmiot;) Moje dzieci nie maj± z tym problemu, ale spora w tym zas³uga nauczycieli z Te Vizji. Wybrali¶my w³a¶nie t± szko³ê z Wawra, wiêc i ca³kiem blisko od mieszkania i to te¿ du¿y plus. |
|
Powrót do góry |
|
|
SEBAgarga
Do³±czy³: 12 Cze 2021 Posty: 4
|
Wys³any: Sob Cze 12, 2021 11:02 Temat postu: |
|
|
My¶lê, ¿e dzieci nie maj± problemów z nauk± jêzyków obcych. |
|
Powrót do góry |
|
|
Tlumaczka1
Do³±czy³: 19 Kwi 2021 Posty: 5
|
Wys³any: Czw Cze 17, 2021 17:20 Temat postu: |
|
|
Niektóre na pewno maj± z tym problem, tak jak z ka¿dym innym przedmiotem. To jest te¿ kwestia nauczyciela, ¿eby potrafi³ odpowiednio wyt³umaczyæ przede wszystkim gramatykê. _________________ T³umacz polsko angielski |
|
Powrót do góry |
|
|
alamooniq Ona\ On Ci pomo¿e
Do³±czy³: 30 Lis 2018 Posty: 46
|
Wys³any: Pi± Lip 23, 2021 06:12 Temat postu: |
|
|
Dobra szko³a przede wszystkim. Ja to siê przekona³am, jak ta potrafi wiele zmieniæ, to jak nauczyciel podchodzi do nauki, do uczniów. Zmienia³am podstawówkê w Gdañsku, drugim wyborem by³a Te Vizja i bez porównania z poprzedni± szko³±. Teraz to jeste¶my wszyscy zadowoleni. |
|
Powrót do góry |
|
|
edziek Starsza gwiazda
Do³±czy³: 22 Cze 2021 Posty: 26
|
Wys³any: Pon Lip 26, 2021 07:57 Temat postu: |
|
|
ja uczy³em siê jêzyka obcego w ESKK. Jak dla mnie jest to dobra metoda na naukê jêzyka. Mnie sie uda³o i znam jêzyk niemiecki na poziomie ¶redniozaawansowanym. Teraz kupi³em kurs tego jêzyka obcego w stopniu zaawansowanym. Jak nauczê siê jêzyka to w nagrodê pojadê na wycieczkê do Wiednia.
Poza tematem. Polecam noclegi w Sarbinowie. Pokoje s± blisko morza. Pomieszcz± 2-3 osoby. Niektóre pokoje maj± w³asn± ³azienkê. Nie mo¿na zapomnieæ o kuchni i ogrodzie. Oto atrakcyjna oferta https://pokoje24sarbinowo.pl/ Warto skorzystaæ, bo ceny atrakcyjne. Szczerze polecam!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Emilia
Do³±czy³: 04 Sie 2021 Posty: 1
|
Wys³any: Sro Sie 04, 2021 06:42 Temat postu: Angielski |
|
|
Je¶li chodzi o samodzieln± naukê, to ucz±c siê samemu w domu mo¿na siê wiele nauczyæ, jednak nigdy nie osi±gnie siê p³ynno¶ci jêzykowej. ¯eby to zrobiæ potrzebny jest nauczyciel to zweryfikowania tego co mówimy i poprawienia naszych b³êdów. Na pocz±tku warto zainstalowaæ sobie takie aplikacje jak Duolingo czy Memrise. Polecam równie¿ BBC learning English oraz magazyn dla ucz±cych siê angielskiego English Matters. Mo¿na znale¼æ tam sporo ciekawych zwrotów i s³ów. Je¶³i chodzi o ksi±¿ki, to rewelacyjn± seri± jest najnowsze (2021) wydanie English File IV edition, ale to wszystko zale¿y od tego jaki cel chcemy osi±gnaæ. Je¶li ma to byæ przygotowanie do FCE lub CAE, polecam Use of English by Virginia Evans. Jestem z Zielonej Góry, i kiedy¶ w internecie ca³kiem przypadkowo natknê³am siê na ten artyku³: https://englishnavigator.pl/jak-zaczac-mowic-po-angielsku-plynnie-i-bez-bledow-sprawdz-czy-to-wiesz/ bardzo ciekawy, wiêc polecam. Okaza³o siê, ¿e blog nale¿y do szko³y która prowadzi zapisy na kursy jêzyka angielskiego w Zielonej Górze. Zapisa³am siê na konwersacje dla zaawansowanych z fantastycznym nauczycielem i tam dowiedzia³am siê wielu ciekawych rzeczy na temat sposobów uczenia siê. Je¶li kto¶ jest z Zielonej, to polecam https://englishnavigator.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
malkontentis Wa¿na osoba
Do³±czy³: 28 Kwi 2021 Posty: 387
|
Wys³any: Czw Sie 05, 2021 14:39 Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez malkontentis dnia Wto Kwi 19, 2022 16:26, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
kwoszka Pierwsza pomoc
Do³±czy³: 19 Pa¼ 2018 Posty: 55
|
Wys³any: Czw Wrz 02, 2021 19:35 Temat postu: |
|
|
Ja je¶li chodzi o podrêczniki to zagl±dam najszê¶ciej w to miejsce https://www.gandalf.com.pl/podreczniki/ Jest spory wybr dla ró¿nych klas i przedmiotów. Chyba s± wszystkie dostêpne które obecnie potrzebujê. Czy tylko ja czekam z zakupem do ostatniej chwili? |
|
Powrót do góry |
|
|
weiland Wa¿na osoba
Do³±czy³: 21 Wrz 2021 Posty: 496512
|
|
Powrót do góry |
|
|
weiland Wa¿na osoba